فوتیهای حوادث رانندگی، فقط یک عدد نیستند…

فوتیهای حوادث رانندگی، فقط یک عدد نیستند…
متأسفانه، آمار فوتیهای ناشی از حوادث رانندگی همچنان نگرانکننده و تکاندهنده است. آنچه در نگاه اول به چشم میآید، تنها بخش کوچکی از واقعیت تلخ این ماجراست؛ واقعیتی که هر روز خانوادههای زیادی را داغدار و زندگیهای بیشماری را برای همیشه دگرگون میکند.
بر اساس آمارهای رسمی، توزیع محل فوت جانباختگان حوادث رانندگی در کشور به شرح زیر است:
در صحنه حادثه: حدود ۵۲ درصد از افراد، در همان لحظه وقوع حادثه رانندگی جان خود را از دست میدهند.
در مسیر انتقال به مراکز درمانی: نزدیک به ۶ درصد در مسیر جان میبازند.
در بیمارستانها: حدود ۴۲ درصد دیگر نیز پس از انتقال به بیمارستان و در جریان روند درمان، فوت میکنند که تا ۴۵ روز پس از وقوع حادثه در آمارهای رسمی ثبت می شوند.
طبق گزارش رئیس پلیس راهور فراجا، در طرح نوروزی سال ۱۴۰۴ که به مدت ۲۱ روز اجرا شد:
بیش از یک میلیون فقره تصادف رانندگی در کشور به ثبت رسیده است.
در همین بازه، ۸۸۰ نفر جان خود را در حوادث ترافیکی از دست دادهاند که عمدتا فوتی های ثبت شده در محل حادثه بوده اند که با توجه به سهم ۵۲ درصدی فوتی های در صحنه حادثه، پیش بینی می گردد که آمار فوتی ها بسیار بالاتر خواهد بود.
اما این آمارها تنها به مرگ ختم نمیشود؛ آسیبهای جسمی ناشی از حوادث رانندگی نیز بسیار گسترده و ویرانگر است. بر اساس آمار سال گذشته، حدود ۳۰۰۰ نفر در کشور به دلیل سوانح رانندگی دچار آسیب نخاعی شده اند.
بهعبارتی، در همین ۲۱ روز گذشته، متاسفانه حدود ۱۷۰ نفر دیگر به جمع مصدومان نخاعی اضافه شدهاند.
و این جدا از هزاران نفریست که با قطع عضو، ازکارافتادگی دائمی یا جراحات شدید، کیفیت زندگی خود را برای همیشه از دست میدهند.
🔸 امید میرود با تدوین و اجرای برنامهای جامع، منسجم و چندجانبه در قالب پیشگیری، آموزش، و واکنش سریع در سطح استانها و کل کشور، شاهد کاهش چشمگیر این تلفات باشیم؛ چرا که هر یک از این اعداد، یک زندگی انسانی، یک خانواده، و یک آینده از بینرفته است.